Klarna sänker sparräntan

Klarna sänker sparräntan

Det svenska fintechbolaget Klarna sänker sparräntan — och lanserar även nya sparkonton med fast ränta.

Sänkt sparränta

Klarna meddelar idag att de kommer att sänka sparräntan på det flexibla sparkontot utan bindningstid från 0,85 % till 0,80 % per år.

Den justerade inlåningsräntan hos Klarna börjar gälla den 10 mars 2021.

Nya sparkonton

Klarna lanserar även två nya sparkonton med fast ränta, med bindningstid på 36 och 48 månader — alltså 3 respektive 4 år.

Klarna Sparkonto Fast 36

Det första nya sparkontot är Fast 36, där du binder upp dina besparingar i 36 månader och som tack för det får en sparränta på 1,35 % per år.

Klarna Sparkonto Fast 48

Det andra sparkontot är Fast 48, som istället ger 1,40 % i sparränta per år mot att du binder upp dina pengar i 48 månader, vilket alltså är fyra år.

Sparkonton hos Klarna

Efter att de lanserat nya sparkonton med 36 och 48 månaders bindningstid ser nu Klarnas kompletta utbud av sparkonton ut så här:

Sparkonto Bindningstid Ränta
Flex Nej 0,80 %
Fast 12 1 år 0,90 %
Fast 24 2 år 1,20 %
Fast 36 3 år 1,35 %
Fast 48 4 år 1,40 %

Tryggt sparande

Att få bra sparränta på sina sparpengar är inte helt lätt i dagsläget, med fortsatt låga räntor världen över. Sparkontot är och förblir dock det tryggaste alternativet framför sparande i både fonder och aktier, som båda kan minska i värde.

Om du behöver dina sparpengar i närtid — exempelvis till ett bostadsköp eller som en buffert i vardagen — är det absolut värt att hålla lite koll på sparmarknaden och se vilken ränta som är bäst.

Amanda Ekman

Amanda Ekman

Intresserad av både privatekonomi och svenskt företagande. Hoppas kunna inspirera och guida våra besökare genom den snåriga spardjungeln.

Handla utan avgifter hos Avanza

Hos Avanza kan du handla svenska aktier upp till 50 000 kr utan att betala courtage. Börja spara pengar redan idag!

Läs mer »