Driftstörningar hos Kameo

Driftstörningar hos Kameo

Crowdfundingplattformen Kameo har drabbats av driftstörningar. Arbete pågår nu att komma tillrätta med problemet.

Den nordiska plattformen Kameo, där privatpersoner ges möjlighet att investera i stora som små fastighetsprojekt, har skickat ut information om att de för tillfället drabbas av driftstörningar.

Att i en digital värld drabbas av driftstörningar är så klart ingenting unikt, men det är värt att känna till att plattformen inte fungerar som den ska för tillfället.

Kameo själva skriver följande:

Vi är mycket glada över att Kameo växer snabbt och ödmjuka till att många är intresserade av vår tjänst. Den snabba tillväxten under kort tid har resulterat i att vi vissa tider har kapacitetsproblem vilket leder till driftsstörningar på vår plattform. Vi är medvetna om dessa problem och vi arbetar intensivt med att åtgärda dessa. Vi ber verkligen om ursäkt för besväret detta orsakar.

Ganska snart bör de med andra ord vara på banan och därefter kommer tjänsten fungera som vi förväntar oss igen.

Inte bara negativt

Det är ju så klart tråkigt att Kameo dras med tekniska problem, men nyheten är dock inte bara negativ. Det kunde varit betydligt värre än att störningarna var just kapacitetsproblem, eftersom det bara beror på att det anslutit många nya investerare till plattformen.

Ser Kameo till att komma till rätta med de här problemen relativt snabbt kan de fortsätta att växa som plattform och locka till sig investerare i samma takt som de gjort hittills även framöver.

Investera i fastigheter

Kameo är en plattform för så kallad crowdfunding för fastigheter som startades i Norge, för att sedan få en filial startad här i Sverige 2015. Sedan dess har plattformen blivit en allt mer populär tjänst för privatpersoner att kunna investera i fastighetsprojekt, där avkastningen kan vara allt mellan 5 och 15 % per år.

Det minsta investeringsbeloppet hos Kameo är 500 kr, och du kommer enkelt igång genom att skapa ett konto med Mobilt BankID på deras hemsida och följa anvisningarna.

Olof Carlsson

Olof Carlsson

Jag brinner för att sprida kunskap, oavsett om det är om en god privatekonomi, att motivera ett sparande eller om enkla lifehacks som underlättar din vardag.

Handla utan avgifter hos Avanza

Hos Avanza kan du handla svenska aktier upp till 50 000 kr utan att betala courtage. Börja spara pengar redan idag!

Läs mer »