Aktiekunskap A

Här får du den kunskap som krävs för att du skall komma igång med ett långsiktigt och lönsamt sparande i aktier och fonder. Inga särskilda förkunskaper krävs och kursen vänder sig till dig som vill eller redan börjat spara i enskilda aktier eller fonder. Det här är en distanskurs.

Innehåll

Kursledaren går igenom teorin och visar praktiskt hur man går tillväga för att på egen hand handla med aktier och fonder över Internet.

Ni kommer inom kursen överrens om vilka tider ni ska ha webinar osv. Allt spelas in och kan även ses i efterhand så kan man inte så missar man inget. Tanken är att man ska vara fri i tid och rum men att man också ska ses några gånger digitalt för frågor och genomgångar mm.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Kursbok: Aktie- och fondhandboken : lär dig spara i aktier och fonder för en bättre privatekonomi av Björn Wilke Den kan köpas via Adlibris o har ISBN: ISBN13: 9789189212336

Bra att veta

Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.

Rabatt hos Bokus

Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På https://www.bokus.com/foretag/medborgarskolan finns detaljerad information

Pris

  • Deltagaravgift: 1 975 kr
  • Summa: 1 975 kr

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.